Aquesta setmana hem finalitzat 3 projectes internacionals a ANGLATERRA, SUÈCIA i HONGRIA i hem preguntat a alguns dels participants quina ha estat la seva valoració.
Quina ha estat la vostra valoració?
ANGLATERRA
L’Oriol és un dels alumnes de 3r d’ESO que ha participat a l’estada a Anglaterra (Regne Unit). Per a ell, aquest viatge ha estat “una experiència molt bonica”, ja que a banda de poder compartir l’estil de vida britànic amb la família que l’ha acollit, també ha assistit a classes diàries d’anglès en un centre de formació autòcton. “Li recomano a tothom”, afegeix.
Una opinió semblant té la Vinyet, una altra de la vintena d’alumnes que ha participat a l’estada, que té una durada de sis dies. Per a ella, el que sempre recordarà serà el dia a dia amb la família anglesa i les “noves experiències” que ha viscut junt amb els companys i professors acompanyants de l’Escola Pia de Sitges.
SUÈCIA
L’Aina i la Nicole són dues de la desena d’alumnes de l’Escola Pia de Sitges que han viatjat aquesta setmana a Goteborg (Suècia) per inaugurar l’exposició fotogràfica creada dins de l’assignatura Tècniques d’Expressió Gràfica, impartida per la docent Marga Miret, a segon de batxillerat.
L’activitat internacional, emmarcada en el projecte Erasmus +, en què participa activament l’escola, ha suposat una experiència “molt enriquidora a nivell cultural”, asseguren les dues estudiants, ja que han pogut veure com altres adolescents de la mateixa edat viuen “d’una altra manera” i tenen uns “hàbits” molt diferents als d’aquí, com ara la “independència” que tenen per crear a nivell artístic.
Cal recordar que, aquest passat mes de gener, una representació d’estudiants i professors de la Marks Gymnasieskola de Suècia van visitar Sitges i van inaugurar una mostra de fotos pròpia a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Ara, aquest mes de març, s’ha completat l’intercanvi cultural amb el país i l’escola sueca.
Fruit de tota aquesta experiència internacional, l’Aina i la Nicole destaquen que han descobert “noves tècniques i materials” per donar noves visions artístiques als seus treballs fotogràfics, un aprenentatge que no haurien tingut si no haguessin participat en l’Erasmus +.
Hongria
El Jan Planas es mostra molt “satisfet” de l’experiència a tots els nivells. “Està sent molt interessant. He conegut una cultura, uns horaris i un menjar molt diferent”, assegura, destacant sobretot els dolços i plats típics com el gulash o el langos.
La Lucía Zurcher, una altra de les alumnes que ha participat de l’intercanvi, coincideix amb la valoració del Jan, però també destaca les diferències culturals entre Catalunya i Hongria. “He notat que són més tancats que nosaltres, però que són molt bones persones”, diu. Cal recordar que tots els estudiants s’han allotjat a casa d’una família local durant la seva estada al país centreeuropeu.
Precisament, els vincles que s’han fet aquests dies amb tots els alumnes que han participat de l’Erasmus + (Itàlia, Alemanya, Països Baixos, Dinamarca i el país local, Hongria) han arribat, fins i tot, a l’esfera de l’amistat. Ho afirma el Pol Carbó, que està “molt content” d’haver viscut aquesta primera experiència internacional. De tot el viatge, a banda dels amics que ha fet, destaca la vista del Parlament des d’un vaixell pel Danubi.
També el Ferran Felske destaca el tracte rebut per la família i l’alumna d’acollida. “Hem connectat bastant i són força simpàtics”, afegeix. De la mateixa manera que la resta de companys, el Ferran coincideix que “tothom” hauria de viure una experiència internacional almenys un cop a la vida. “Aprens moltes coses”, assenyalen tots quatre.