Membres del col·lectiu LGTBI de Sitges (Garraf) van visitar a finals de maig les aules de 3r d’ESO per sensibilitzar els joves sobre la diversitat de gènere i sexe que hi ha a la societat. La xerrada, de caràcter molt dinàmic, va finalitzar amb un taller de caire pedagògic sobre els patrons que històricament s’han associat a homes i dones.

Entre d’altres, el col·lectiu LGTBI va mostrar exemples de construccions socials sobre masculinitat i feminitat que  han quedat obsoletes, com ara la distinció de colors (blau per a nens i rosa per a les nenes) o el físic (alt i fort, els homes, i baixes i dèbils, les dones).

Al llarg de la xerrada, des del col·lectiu també es va recordar que, actualment, en diversos països del món, l’homosexualitat està considerada com un delicte condemnat amb penes de presó o, fins i tot, la mort. Per aquest motiu, i per no donar passos enrere, van explicar que cal sensibilitzar la població per tal de respectar totes les persones, tinguin el gènere o sexe que tinguin, i se sentin com se sentin.