El passat dijous 23 de febrer, les nenes i els nens de 3r de primària van assistir a la xerrada “Vull un gos” que tenia com a objectiu la sensibilització sobre la tinença responsable de mascotes, concretament, dels gossos. L’acte, a més, era una activitat programada dins de l’itinerari que els dos grups estan treballant: “Cuida’ls, ells no t’abandonen”.

L’explicació va córrer a càrrec de la Tere Aragón, acompanyada en tot moment per la seva gosseta, la “Lila”. Va parlar de tot el que implica tenir un gos a la família, de totes les seves necessitats  biològiques, emocionals, socials i cognitives que cal considerar per poder tractar amb un gos educat, equilibrat i  sobretot per evitar, en un futur, conductes no desitjades.
Tanmateix, l’activitat es va complementar amb una part pràctica on tots els nens  i nenes van gaudir veient les habilitats de la Lila.
La xerrada, que es va basar en els principis d'”ensinistrament positiu” i la “modificació de conductes canines”, va aportar motivació al treball de recerca a classe. Igualment, els alumnes van poder prendre valor del món que ens envolta, tot construint competències de compromís vers l’entorn proper i potenciant la convivència positiva entre les persones i els animals.