El pati petit de l’escola continua en plena transformació. A principis de curs, s’havia eliminat el ciment per donar pas a una gran zona de terra estructurada en diferents espais: el sorral al bell mig, els parterres de l’hort tot baixant la rampa i una muntanyeta d’esglaons al fons del recinte. L’any nou va aportar un canvi més: l’eliminació de la rampa antiga i la construcció d’una graderia de fusta.

Tot i això, aquí no acaba la transformació, perquè l’espai es va construint d’una manera significativa, com ho fa el propi coneixement: partint d’allò que ja coneixem, imaginant, experimentant i resolent els petits reptes. És per això que l’observació del joc dels infants ha estat determinant en aquesta valoració, ja que aquest s’ha transformat en una acció dinàmica, imaginativa i molt més divertida.

Podem dir, doncs, que el pati s’està omplint d’oportunitats de joc i d’activitat engrescadora. Però aquesta oportunitat també és conseqüència de l’objectiu de fer escola, d’una comunitat on les famílies són benvingudes i participen activament. Aquesta última setmana de gener, algunes d’elles han aportat les seves mans  i el seu temps per a la creació d’una gran cistella de vímet que ja cobreix el sorral i que aporta no només ombra, sinó harmonia, bellesa i fantasia al  conjunt del pati.

Les nenes i els nens no poden estar més agraïts. Quan les famílies fan escola, passen coses boniques!

MÉS FOTOS