Aquests dies, dins del projecte artístic i concretament des de l’àrea de música, l’escola organitza uns tallers musicals amb l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament integral de l’alumnat tot apropant-lo al coneixement i gaudi de manifestacions culturals i artístiques. En aquest cas, fem que l’infant descobreixi propostes musicals de diferents corrents estètics, procedències i estils produïdes per músics locals amb l’objectiu de què gaudeixin dels concerts en directe tot fomentant el gust estètic i l’esperit crític. Aprofitem per treballar l’actitud i els hàbits de comportament on el silenci esdevé indispensable per mantenir l’atenció i un clima favorable per a l’escolta.
Així doncs, “Els viatges de la guitarra” és una proposta dirigida a l’alumnat de 2n i 3r de primària on la figura d’un trobador ens explica el volt de la guitarra pel món i com aquesta es va anar adaptant als diferents estils i necessitats de cada lloc. El Tango, la bossa nova, el Blues, el Jazz, el Rock and Roll i el Heavy Metal, seran alguns dels estils que podrem escoltar de la mà de diferents guitarres, com la clàssica espanyola, l’acústica, l’elèctrica, l’ukelele i el dobro, entre d’altres.
L’altra proposta, “La Principal de Tots som pocs”, està orientada als alumnes de 4t i 5è de primària i presenta una discussió entre els músics d’una cobla sobre quin és l’instrument més important a l’hora de tocar sardanes. En aquesta dinàmica descobreixen les possibilitats sonores, els avantatges i inconvenients de cadascun dels instruments. Al final, en una accidentada audició de diverses sardanes els alumnes de 4t i 5è de primària, poden escoltar i veure quins instruments agafen més protagonisme en cada un dels passatges interpretats.
MÉS IMATGES