L’entitat SAMS (Síndromes Arrítmicos relacionados con la Muerte Súbita) ha realitzat un taller de sensibilització sobre malalties cardiovasculars amb alumnes de primer i segon de batxillerat de l’Escola Pia de Sitges. 

Durant la primera part de la sessió es va parlar sobre el ventall de símptomes d’aquestes enfermetats, que poden ser congènites o sobrevingudes a partir de certa edat. També es va informar sobre com es poden aplicar els primers auxilis en cas de necessitat i on s’ha de trucar en cas d’emergència mèdica.

Els especialistes van ensenyar als alumnes diversos aparells actuals que permeten que les persones amb problemes cardiovasculars puguin portar una vida normal, un fet impensable fa uns anys, però que ara, gràcies a la investigació i la tecnologia, és possible.

Finalment, a la part final de la xerrada, els alumnes de batillxerat van practicar maniobres de reanimació en maniquís i van realitzar diversos tallers relacionats amb les malalties del cor. Els joves de Sitges (Garraf) van valorar molt positivament la formació.