La penicil·lina de Fleming a causa del descuit, les microones de Spencer i la seva passió per la xocolata, la radioactivitat de Becquerel en fer-se fosc i, inclús, la Coca-Cola de Pemberton buscant una solució pel mal de cap, han estat descobriments nascuts de l’atzar i la perseverança del món científic.

En canvi, que des de l’escola celebrem la setmana de la ciència no ha estat fruit de l’atzar, sinó que ho hem fet amb tota la intenció del món. Malgrat que el context social no ens permeti fer activitats científiques com estàvem acostumats a fer, ens les hem empescat per poder donar cabuda als experiments i activitats d’aquest àmbit. Des del centre valorem molt positivament la part empírica que la ciència aporta a l’aprenentatge dels alumnes, ja sigui per l’observació minuciosa d’allò que succeeix, per entendre que els erros són necessaris per assolir un objectiu i per ensenyar-nos que ser metòdics ens pot ajudar a organitzar millor el nostre dia a dia.

Enguany, cada curs de l’escola ha dut a terme activitats particulars amb relació a aquest esdeveniment. Us deixem amb algunes imatges i vídeos enregistrats a l’aula. Si voleu conèixer amb més concreció les activitats de cada curs, us convidem a donar un cop d’ull al Site (diaris d’Escola) de cada nivell.