Ja s’apropa Nadal i a l’escola es respira un ambient d’emoció. Grans i petits preparen, des de fa algunes setmanes, dramatitzacions, cançons, poemes i danses que formaran part d’una funció final. Igualment, també elaboren decorats per engalanar l’escola des de les arts plàstiques, tot reciclant i reutilitzant material que ha quedat en desús.

Així doncs, també es fan petits jocs dramàtics de “pastorets”, es pinten arbres, estrelles, es munten pessebres i, per descomptat, s’elaboren calendaris d’advent que ens ajuden a fer el compte enrere, a prendre consciència d’un temps que avança fins al dia de Nadal.

Però el repte de la preparació festiva no només aporta motivació, sinó significat a tot allò que ens envolta, un entorn ple d’estímuls que els infants capten (tions, arbres, estels, Pares Noel, Reis Mags…). Aquestes experiències viscudes al carrer o  a casa són motiu de conversa a l’aula, de petites discussions, d’allò que entén un i allò que creu l’altre i que, d’alguna manera, ens ajuda a estructurar diferents idees de la celebració nadalenca que conflueixen en l’origen d’una història tradicional.

MÉS IMATGES