DIPLOMA SLOW FOOD EDUCA
Aquesta setmana, la Sandra Pérez i el Roger Escriu, en representació de la nostra escola, van recollir els diplomes atorgats per la Comunitat Slow Food Educa en un acte que va tenir lloc al Citilab de Cornellà, amb el qual es reconeix la participació del nostre centre en el projecte “Escola amb Projecte Psicoeducatiu KMO-Slow Food Educa”.
I4 ha incorporat al currículum, des de fa quatre anys, un dels projectes Slow Food Educa: els nens i les nenes planten i conreen escaroles perruquetes, típiques del Garraf. Un cuiner de la zona els ensenya a fer xató i, finalment, ells mateixos conviden les famílies a fer-ne una degustació. D’aquesta manera s’aconsegueix sensibilitzar, des del planter fins a la degustació, els més petits de l’escola.
D’altra banda, aquest és el segon curs en què l’Escola Pia de Sitges, en col·laboració amb Slow Food Educa, ha implementat a 5è de Primària un projecte emprenedor lligat a la gastronomia Km0. Així, l’alumnat al setembre visita una vinya, on se’ls permet veremar, i al llarg del curs dediquen el projecte emprenedor a preparar la venda de most que es farà al final de curs. El most és proporcionat pel Celler Can Suriol, de Font-Rubí del Penedès.
L’acte va aplegar unes cent cinquanta persones i va comptar amb representació institucional de la regidoria de Mediambient de Cornellà de LLobregat, de l’exconsellera d’Educació, Anna Simó, i d’altres personatges lligats a la gastronomia com ara la cuinera Ada Parellada.