El passat dimarts 7 de març, els alumnes de 5è van fer una sortida a Montblanc, capital de la Conca de Barberà. El poble, que té títol de Vila Ducal des de 1387, destaca per la conservació del patrimoni històric. Així, el nucli antic és considerat Conjunt Monumental i Artístic des del 1947.

Nenes i nens han pogut passejar pels carrers i analitzar elements arquitectònics que es conserven i formen part dels signes de la vida de l’època. D’aquesta manera, han pogut captar conceptes del món medieval i  contextualitzar les formes de vida, així com gaudir del ric patrimoni cultural.

La sortida ha estat motivada pel repte que suposa contestar la pregunta “La vida a l’Edat Mitjana: com era?”, títol de l’Itinerari d’Aprenentatge que han iniciat fa poc, a través del qual, els cursos de 5è podran organitzar el coneixement de fenòmens històrics, així com aplicar raonament per entendre les situacions socials i culturals. A més, la comparació i la identificació de la història amb la vida actual ajudarà a interpretar el passat i a comprendre i valorar el present.

MÉS FOTOS