El passat divendres 25 de novembre vam recuperar el TROC organitzat pel Comitè Ambiental de l’escola. El TROC és un intercanvi de  joguines que es realitza cada any emmarcat en la Setmana Europea de prevenció de residus. 

Amb aquesta activitat vam conscienciar sobre la necessitat d’emprar estratègies per avançar cap a un consum més sostenible a Europa a partir de l’aplicació de “Les 3R”: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. En aquest cas reduint els residus que produïm reutilitzant els objectes i allargant la vida de les joguines. 

Va participar l’alumnat de primària que es va organitzar per muntar més de 20 paradetes amb joguines. Les famílies hi eren presents però el procés de negociació i intercanvi el feia l’alumnat, ja que és de gran riquesa i aprenentatge per als infants poder-ho fer amb un alt grau d’autonomia. 

En acabar l’activitat, l’alumnat va recollir els propis objectes no intercanviats i molts van donar-los a Càrites Sitges per a que tinguessin una segona vida a llocs necessaris. 

Aquella mateixa tarda, també es va llençar el futur projecte d’economia circular de reutilització del xandall de l’escola. El Comitè Ambiental està treballant en el projecte però excepcionalment es va exposar una taula amb xandalls de l’escola de segona mà per poder-los adquirir i va tenir molt bona rebuda per part de les famílies.

Va ser una tarda d’acompanyament, aprenentatges i convivència molt bonica i enriquidora!

Podeu veure les fotos de l’activitat aquí.