MENJADOR
El Servei de Menjador està emmarcat dins el projecte educatiu de l’escola, des d’on es fomenta una alimentació sana i equilibrada. És una activitat educativa que l’escola ofereix a totes les famílies que necessiten, per diferents motius, que els seus fills/es estiguin atesos durant el temps de migdia.
Es pretén atendre l’aspecte nutritiu dels alumnes i l’adquisició de bons hàbits alimentaris, d’higiene i de salut.
L’escola compta amb cuina pròpia on s’elabora, cada dia, el menjar per més de 300 alumnes.
Atenem les intoleràncies i al·lèrgies alimentàries amb dietes especials i compta amb la vigilància i aval de l’equip de qualitat dietètica i salut de SERUNION.
COMISSIÓ DE MENJADOR
La Comissió de Menjador de l’escola supervisa el servei i els menús, avalua els resultats de satisfacció, rep i fa propostes de millora i garanteix la qualitat i la transparència del servei. La formen els responsables del servei de l’escola, el cuiner i el supervisor de SERUNION, dos representants de l’alumnat, una representant de la junta de l’AMPA i es presidida pel director.
Cada Etapa té uns objectius marcats i adequats al seu grau de aprenentatge. Aquests seran a nivell de hàbits alimentaris/ d’ autonomia personal/ comportament/ normes.
NORMATIVA
Per assolir els hàbits que permeten potenciar l’autonomia personal de l’alumnat i mantenir un clima de respecte i convivència, cal seguir les següents normes de conducta:
- L’entrada al menjador cal fer-la sense cridar, en ordre i no córrer per les escales ni passadissos. S’han de rentar les mans abans de dinar, asseure´s correctament i utilitzar els coberts adequadament.
- Cal utilitzar un to de veu baix, creant un clima relaxat, sense crits ni parlar amb els companys/es d’altres taules i tenir un tracte respectuós amb aquests/es.
- Cal menjar equilibrat: de tot i en l’ordre adequat:1r plat, 2n plat i postres; mantenint la zona neta sense llençar menjar al terra ni donar-lo als companys/es
- En acabar l’àpat cal recollir la taula, ensenyar la safata al monitor/a i col·locar- la al lloc indicat (no es pot treure qualsevol tipus de menjar fora del menjador).
- Després de dinar, s’ha d’anar al pati i, en els dies de pluja, a l’aula de cinema (o gimnàs o porxos), segons indiquin els monitors (no es pot estar a les escales ni als passadissos).
- L’alumnat que es queda a dinar, romandrà a l’escola. Per sortir del centre, haurà de dur una autorització dels pares/mares o tutors. Cal lliurar aquesta nota a la recepció de l’escola o al coordinador/a de menjador directament.
- La falta de respecte al personal de cuina i de monitoratge pot ser motiu de sanció/expulsió. S’informarà al tutor/a i a la família.
- Recordar que, en el pati:
- La utilització de material que els responsables considerin perillós serà denegada.
- La utilització del mòbil i ordinadors no està permesa, en cas contrari serà requisat.
- L’alumnat de la ESO que, enlloc d’estar al pati abans d’anar a dinar, opta per anar a l’aula d’estudi amb la vigilància d’un monitor:
- Es pot parlar amb els companys/es sense molestar als que volen treballar.
- S’ha de fer cas de les indicacions del responsable.