La setmana ha començat ben dolça per als grans de la primària. La visita a la fàbrica de “Cola Cao” i “Nocilla”, a Parets del Vallès, ha estimulat el coneixement del procés d’elaboració d’aquests dos productes, sovint tan presents en els esmorzars i berenars del dia a dia. Allà han pogut visitar les dues plantes i veure la maquinària que s’encarrega d’omplir pots, etiquetar i envasar per a la posterior distribució de venda als supermercats.

Però, què ha motivat als de 6è a fer aquesta activitat? La xocolata sempre ha estat un bé preuat, la ingesta de la qual intensifica el sentit del paladar, i així ho han pogut comprovar, gràcies a una exquisida degustació. En els nostres temps és fàcil d’aconseguir, però l’origen de la matèria primera, el cacau, es remunta a l’arribada dels espanyols al continent americà i la importació de productes desconeguts fins al moment.

La sortida, doncs, ha ajudat a prendre consciència de les relacions entre matèria primera i producte elaborat, entre origen i importació comercial i entre els valors de la societat actual i els valors d’un moment històric d’impacte en la nostra cultura. Així, partint d’una experiència propera, noies i nois van construint una idea més aproximada del passat històric. Tanmateix, van desenvolupant estratègies per resoldre el repte proposat per l’Itinerari d’aprenentatge que els ha portat a estudiar “Quina relació hi ha entre Colom i Els Reis Catòlics?”

MÉS FOTOS