Segur que dissabte passat vàreu notar les vibracions, oi? No… no parlem pas d’un sisme, ni de la caiguda d’un meteorit, sinó de la diada internacional que es va celebrar aquell dia i de la repercussió d’aquest esdeveniment en el nostre entorn educatiu.

Correcte! Dissabte passat, 20 de març, va ser el dia internacional de la felicitat. Nosaltres, des de l’escola, li vàrem fer el pertinent homenatge i us en volem fer cinc cèntims.

Si busquem la definició de felicitat, trobem que és un sentiment de satisfacció, alegria i benestar amb absència de patiment. Quan llegim aquesta frase ens pot venir al cap la nostra zona de confort, una o més persones que ens evoquin sentir això, un espai o edifici… Com a institució educativa, un dels objectius que ens proposem és que els alumnes de la nostra escola percebin el centre i tot allò que comporta com a sinònim de felicitat. El benestar del nostre alumnat i la gestió dels seus sentiments adopta un primer pla en les prioritats educatives, atès que entenem que un aprenentatge significatiu va de la mà amb un estat anímic favorable.

D’aquesta manera cada cop que parlem de felicitat, sentim rialles o veiem una mirada de complicitat ens il·lusiona pensar que l’aula, l’escola, els companys i companyes, el personal del centre, inclús un moment o record poden significar FELICITAT en estat pur pels nostres infants.

Així doncs per nosaltres el dia de la felicitat no resideix en una sola jornada, sinó en tots i cadascun dels dies lectius que compartim amb els nens i nenes de l’escola.

Després de fer reflexions envers aquesta diada i el concepte de felicitat, vàrem demanar a les classes del centre que, cada dia de la setmana passada, pensessin en una paraula que en aquella jornada els hagués aportat un moment feliç. El resultat ens va emocionar… i és que cada paraula que va sorgir, tenia un vincle estret amb la comunitat educativa que forma la PIA de Sitges.

Gràcies per la vostra atenció, esperem que els vostres dies també s’omplin de felicitat!