Enguany, els cursos de 4t han assumit un repte important, un projecte sorgit de la temàtica proposada per la Cantània d’aquest curs.  Així, “Houses of the world” constitueix tot un treball  que es vertebra en la recerca i el coneixement del món, però desemboca en tota una tasca artística, definida a Arts&Crafts, on a través del llenguatge plàstic nenes i nens troben diferents maneres d’expressar els coneixements alhora que sostenen una motivació contínua.

En un principi, els alumnes van fer tot un viatge imaginari, a través de la informació recaptada, per a poder descobrir diferents tipus de cases d’arreu, enllaçant nocions geogràfiques i culturals que anaven adquirint. La identificació de les característiques trobades ajudaven a l’anàlisi, la comprensió i al desig de conèixer el món que habitem des de la diferència i la interculturalitat.

Actualment, després d’haver estructurat els detalls ètnics, arquitectònics, tècnics i tecnològics i d’haver fet una lectura estètica, nenes i nens s’endinsen en un procés de muntatge de maquetes. Així, palafits, haimes, ighis, tipis,… agafen forma fent ús de diferents tècniques plàstiques. D’aquesta manera, el procés està arribant al final amb l’elaboració de 12 tipus diferents d’habitatges i d’objectes de l’àrea geogràfica amb els respectius cartells.

La creació ha estat una tasca d’equip, però la col·laboració de les famílies resulta una ajuda indispensable en el muntatge final, tot esdevenint un compromís engrescador i ajudant a prendre consciència d’una escola de tothom i per a tothom.

MÉS FOTOS DE “HOUSES OF THE WORLD”