És la primera setmana d’escola del 2024 i les nenes i els nens des d’I3 fins a 2n han pogut gaudir de l’arribada de l’Express. L’Express és una maleta, la maleta d’expressió, i encara que tothom té maletes a casa, aquesta és ben peculiar, perquè té personalitat: no li agrada el soroll ni els cops, no li agrada que la toquin si no li demanes permís i tampoc vol que l’agafis si tens les mans brutes. A canvi, si actues buscant la tranquil·litat i respectant les seves normes, podem obrir-la i descobrir allò que guarda al seu interior, coses que ja coneixem o alguna sorpresa que no havíem vist mai.

Aquesta setmana la maleta anava carregada amb teles, jocs amb animals de fusta, collarets de plomes, puzle d’instruments de música i un altre d’emocions, titelles de dit, cintes per ballar, etc. Tothom ha pogut jugar de manera lliure, però l’Express no és només un joc, és un recurs, una excusa plena d’elements que ens fan imaginar, comunicar-nos, relacionar-nos i endinsar-nos dins del món simbòlic que estructura el pensament i les emocions tot construint significats d’aprenentatge.

Al primer trimestre, a “Cos, Veu i Emocions” hem donat molta importància a la consciència del nostre cos en l’espai, a les cantarelles i a les dites populars. Al segon trimestre, introduïm l’objecte com a element suggerent per a expressar-nos en la dansa i el teatre, ajudant a explicar històries conegudes, però també a crear narracions orals, versets i rodolins que es puguin representar amb l’equip. Així de mica en mica, trobem espais per pronunciar-nos a través de l’art, reconeixent la importància del món sensible. 

L’Express, doncs,  desperta emocions, motiva a l’acció i a la reflexió, al reconeixement d’un mateix i dels altres. És una vivència que potencia el gust per la cultura, a percebre i actuar, condicions essencials per atendre, llegir i escriure més enllà.

MÉS FOTOS