Els alumnes de 3r d’ESO participen en una estada internacional a Irlanda
Una quarentena d’alumnes de 3r d’ESO participen aquesta setmana (3 al 8 de març) en una estada internacional a Irlanda. Concretament, els estudiants estaran allotjats amb famílies de Carlow, una ciutat de 24.000 habitants situada al sud oest de Dublin.
Aquesta activitat s’emmarca en el projecte internacional del centre, un dels eixos prioritaris i distintius de l’Escola Pia de Sitges, que cada curs ofereix experiències internacionals exclusives per a alumnes de secundària i batxillerat.
L’objectiu és que els estudiants guanyin “competències personals, autonomia, autoconfiança, responsabilitat i adaptació als altres”, explica Marga Miret, cap visible del programa internacional, que afegeix que aquests viatges permeten als alumnes “obrir la ment, aprendre d’altres cultures i millorar l’expressió oral en llengua anglesa”.
A banda de l’estada a terres irlandeses dels alumnes de tercer, el centre també ofereix diversos intercanvis amb escoles europees a 4t d’ESO (Projecte Erasmus) i amb centres de Finlàndia, Alemanya i Estats Units a batxillerat. De cara al curs vinent, el projecte internacional també es vol obrir a 2n d’ESO.

Immersió total a l’anglès
Els alumnes de 3r d’ESO han volat aquest diumenge 3 de març a Irlanda junt amb un equip de professors del centre. Durant sis dies estaran hospedats en cases de diverses famílies de Carlow, que en coordinació amb l’escola, vetllaran pel dia a dia dels estudiants.
Durant tota la setmana, l’alumnat de Sitges farà una immersió absoluta a terres irlandeses. Assistiran a un centre educatiu de la població, on faran classes d’anglès, tan a nivell escrit com oral. Però això no és tot. També faran excursions i visites culturals a diversos punts de la zona, coneixent de primera un dels països europeus amb més història del món.

Marc Cid, un dels alumnes de 3r ESO que està a Irlanda, explica les seves impressions dels primers dies a Carlow. “El clima és força fred i plovisqueja constament, però és el que ja ens esperàvem”. Sobre el dia a dia amb les famílies d’acollida, Cid destaca la comunió que s’ha creat amb elles des de la seva arribada al país, aquest passat diumenge. “El dia següent ens vam despertar, vam ajudar la família a fer el Lunch Box i després vam esmorzar”.
El mateix dilluns van començar les classes d’anglès a l’acadèmia, on van ser rebuts amb balls tradicionals del país (que també van poder practicar). I a la tarda, les famílies els van anar a recollir per portar-los directament a casa. “Després de sopar vam estar xerrant fins a l’hora de dormir”, assenyala el Marc, que es mostra satisfet d’aquests primers dies per terres irlandeses.
