A partir d’aquesta setmana els pares i mares amb alumnes inscrits a l’Escola Pia de Sitges tenen l’oportunitat d’opinar sobre la conveniència de reformar l’edifici actual al carrer Hort Gran o bé construir un nou edifici a l’Avinguda Sofia, en la ubicació que l’Ajuntament de Sitges té prevista dins el pla d’equipaments municipal.

En aquest sentit, dimecres 21 de novembre va tenir lloc una xerrada informativa a la Sala d’Actes on membres de la Fundació Cultural de Sitges, l’arquitecte dels projectes, Sergi Burgada i Ramon Beringues, director de l’Escola, van donar a conèixer una prèvia dels dos possibles projectes arquitectònics: un per construir un nou edifici i altre per renovar l’edifici actual.

La Fundació Cultural ha engegat un procés participatiu telemàtic a través del qual pares i mares poden triar entre dos models: d’una banda reformar de l’edifici actual i de l’altra construir un edifici nou a l’Avinguda Sofia.

Amb aquest procés participatiu es reafirma el compromís signat que té per objecte aconseguir una nova escola i s’acompleix el compromís adquirit en la darrera assemblea del mes de juny, on la majoria de famílies, el 80%, van aprovar la transformació de l’ACS en Fundació.

Fins el proper 7 de desembre hi haurà temps perquè pares i mares opinin sobre quin model d’escola nova prefereixen, reforma o nou edifici. La previsió és informar dels resultats passades les festes de Nadal, el 14 de gener. A partir d’aquest moment, en funció dels resultats, la Fundació Cultural de Sitges i l’Escola Pia hauran de començar a treballar la concreció de l’opció elegida majoritàriament.

En tota la història de l’Escola Pia de Sitges mai s’havia estat tan a prop d’un canvi en les instal·lacions. Si tot va bé, en un període curt de temps, la vila de Sitges comptarà amb una Escola Pia amb edifici nou o renovat i, sobretot, adaptat a les necessitats educatives actuals.

Més informació al web