La descoberta de propostes artístiques d’èpoques i estils diferents des de l’actitud de curiositat i respecte és una competència que apropa a nens i nenes  a gaudir de la vivència.

És per això que aquesta setmana, els alumnes de 2n han pogut experimentar emocions estimulants a través d’un espectacle musical a l’Auditori de Barcelona: “Els colors del metall”. Les obres que s’hi interpreten són d’èpoques i estils variats. Així, han pogut escoltar música popular, cançons infantils, música clàssica, música moderna i jazz, peces de diferents compositors i obres creades específicament per a aquest concert.

La sortida, però, ha esdevingut posterior a tot un treball iniciat a classe de música on s’havia fet una aproximació a les obres que més tard escoltarien. Per tant, a partir d’una peça escollida (“Els Plens de la Patum de Berga”), els grups de segon han après que “els plens” són uns personatges que porten el cap cobert de plantes i tiren foc i coets mentre tota la gent de la plaça va saltant al ritme de la música. I, tot desenvolupant iniciatives de projecte artístic, han inventat una proposta de percussió i de moviment per treballar el ritme i l’estructura formal de l’obra: dos temes, A i B, que es van alternant successivament. En el primer tema es pica el ritme amb els panderos i en el segon tema cal fer una volta tot fent una ziga-zaga.
A l’aula de música, es materialitza la sensibilitat artística i cultural del món que ens envolta, tot posant en pràctica habilitats pròpies dins d’una tasca col·lectiva. A les sortides culturals, nenes i nens gaudeixen alhora que prenen exemple de les manifestacions artístiques, valorant la tasca, en aquest cas, dels músics.
MÉS FOTOS