-L’aigua de Vichy no és com les demés- per Samuel Anca, Lia Franco, Bruna Marcer i Lucas Montero de 3r d’ESO.

El dia 5 de febrer vam visitar el Balneari i la planta embotelladora Vichy Catalan, situada a Caldes de Malavella. Amb la finalitat d’aprendre i conèixer el procés i la història de l’aigua de Vichy Catalan. Durant la visita, vam tenir el plaer de conèixer a la Sònia, la que va ser la nostra guia. També vam fer una gimcana per Caldes de Malavella, descobrint la principal cultura del poble.

Totes les aigües minerals són diferents, això, per una simple raó, la seva mineralització i propietats depèn del recorregut d’aquesta aigua. Per això, l’aigua Vichy és especial, el seu recorregut és perfecte per formar una gran aigua embotellada.

Primerament, ens hem de fixar en el cicle de l’aigua, que en aquest cas, ve del Mediterrani. Aquesta evaporació del mar depressiona al Montseny, on recull minerals pels rius. Seguidament, és conduïda naturalment fins a Caldes. Quan l’aigua baixa cap a l’aqüífer, es troba amb l’escalfor d’un antic volcà del poble, que escalfa l’aigua fins a 180 graus i l’aporta gas natural, que fa que pugi cap al brollador de Caldes, anomenat “Puig de les Ànimes”. Per això l’aigua de la vila és termal.

La cultura del poble és, bàsicament, aquesta aigua. La prenien i es rentaven amb ella des que es va descobrir, directament calenta, així portant una gran qualitat de

vida per les propietats que conté ajuden molt en les malalties estomacals i la digestió dels nutrients.

Aquesta aigua tan bona, no només s’utilitza per a envasar-se, sinó que també té un balneari propi. El balneari és posterior a l’empresa envasadora, però era la idea principal del fundador, anomenat Modest Furest i Roca. Això ho va a causa de la falta de diners per la construcció de l’edific