Quan diem que la nostra escola pertany a un col·lectiu històric que va revolucionar la concepció de l’educació, no ho diem pas per fer-nos els fatxendes. I és que si ens remuntem als inicis de les Escoles Pia, trobem la figura de Josep de Calassanç, qui fou el creador de la primera escola que vetllava per una educació per a tots i no tan sols per uns pocs. Aquest col·legi va néixer a Roma l’any 1597 i va representar una sortida de la marginalitat, una oportunitat per construir una identitat pròpia i lluitar per la igualtat de classes. Així doncs, ens sentim ben orgullosos i orgulloses de formar part d’aquesta gran família, promotora d’una educació justa i de qualitat.

Aquesta setmana es celebra el dia internacional del dret a l’educació i hem volgut visibilitzar a les nostres aules la importància del compliment d’aquest dret. Parlar sobre els inicis de la nostra història com a entitat escolar ens omple de satisfacció i ajuda a reflexionar sobre aquesta temàtica.

Com a centre educatiu, volem reivindicar des d’aquí per una educació universal, inclusiva i accessible. Tant de bo el nostre alumnat pugui seguir amb aquest llegat i ajudi a seguir millorant el sistema educatiu de totes les nacions.