Imatge del Denip 2024

DENIP 2024

DENIP 2024

Avui,  dimarts 30 de gener és la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Ens hem desplaçat a a la Fragata, on celebrem l’acte que tots els cursos de l’escola han estat preparant en dies previs.
Enguany, totes les escoles d’Escola Pia de Catalunya hem fet activitats relacionades amb el lema “No deixem de somiar”.

Tota l’escola ha reflexionat sobre la pau a partir de diferents activitats, dinàmiques, cançons i del discurs de Martin Luther King I have a dream.
Enguany ha estat el moment  d’obrir la càpsula del temps que tot l’alumnat va emplenar amb els seus desitjos de futur fa 5 anys i ho compartirem.

Hem gaudit de representacions musicals i de dansa, parlaments d’autoritats i manifests.

I3 Els nostres companys que ara estan a 3r van somiar en  No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí. Gandhi
I4 Els nostres companys que ara estan a 4t van somiar en : Somiem en un món ple de PAU i AMOR
I5 L’alumnat que ara està a 5è de primària  va somiar en …: Somiem en un món sense guerres on ens estimem tots!
1r Pri L’alumnat de 6è de primària va expressar els seus desitjos en un mural pensant en el nostre futur planeta. 
2n Pri Els nostres companys de 1r d’ESO van somiar que totes les imatges que van veure en aquell moment ara serien diferents.
3r Pri Els nostres companys de 2n d’ESO van llegir el text amic meu que parla sobre la guerra a Síria i els nens i nenes i famílies que han de marxar de les seves cases i deixar-ho tot endarrera. Van somiar en que les situacions de guerra s’acabin i ningú hagi de marxar de casa per aquests motius.
4t Pri Els nostres companys de 3r d’ESO van crear un vídeo comprant desigualtats al món i desitjant que aquestes deixin d’existir.
5è Pri Els nostres companys que ara estan 4t d’ESO van treballar la situació del mediambient a través de la història del Poble de Salmó i van fer un mural amb tots els desitjos per un món més verd i sostenible.
6è Pri Els nostres companys que ara estan a 1r de Batxillerat van moure’s per la pobresa i van reclamar els acords mundials necessaris per l’erradicació de la pobresa i la fam en tots els racons del món.
1ESO Els nostres companys que ara estan a 2n de Batxillerat van treballar la pau en diferents àmbits: la pobresa, el mediambient, la igualtat, l’educació i els conflictes armats i van acordar i somiar en què era necessari cuidar tots els blocs per aconseguir realment tenir pau i aconseguir un món just i en equilibri per a tothom. 
2ESO Els nostres companys que feien 2n d’ESO però ja no està a l’escola va llegir la història d’un nen de Síria, el Said, va veure les situacions de migracions forçades que pateixes milions de persones arreu i va somiar en què aquestes no s’hagin de produir, sobretot si són per motius de guerres, conflictes o creences. 
3ESO Els nostres companys que feien 3r d’ESO però ja no estan a l’escola van fer un mural amb paraules solidàries cap a diferents situacions d’injustícia i conflictes i van somiar en que aquestes arribin i es compleixin.
4ESO Els nostres companys que feien 4t d’ESO però ja no està a l’escola van veure l’elevat percentatge de conflictes al món, en van ser conscient  i vam demanar la conciliació de països, la mediació interna i en conseqüència la pau mundial.
1Bat Els nostres companys que feien 1r de Batxillerat però ja no estan a l’escola van veure la problemàtica de la desforestació a l’Amazones i van somiar en què els organismes internacionals posin immediatament les eines i accions per aturar aquest assassinat al planeta.
2Bat Els nostres companys que feien 2n de Batxillerat però ja no estan a l’escola van ser més conscients del tràfic de menors al món va somiar en el tall radical de qualsevol tràfic de persones.