Ha arribat Corpus, una festa alegre on els colors, les olors i les textures desperten els sentits no només d’aquells qui observen, sinó dels participants que elaboren les diferents catifes.

A l’escola, com és tradició, l’etapa d’Educació Infantil n’elabora la seva pròpia. No és de flors, però sí de materials plàstics amb els quals nenes i nens estan avesats a treballar i és plena d’elements pensats pels mateixos infants al voltant del tema que s’ha volgut tractar.

Enguany la idea va sorgir d’una cançó que moltes persones coneixen, “La petita granoteta”. Així, calia representar una bassa de granotes amb pedres, nenúfars, joncs i insectes. L’elaboració de la catifa s’ha convertit en un projecte comú on cada curs ha col·laborat amb el seu grau de dificultat: I3 ha fet pedres i granotes, I4 ha creat insectes i nenúfars i I5, l’aigua de la bassa i els joncs.

La motivació ha durat durant tot el procés de muntatge i veure el resultat final ha estat una vivència amb valors que estructuren el creixement de les persones: esforç per fer una tasca entre tots; empatia pels altres; responsabilitat per cuidar allò que fem, l’espai i els companys amb els quals convivim; compromís i dedicació…

En acabar, tothom ha sortit a observar i valorar la conseqüència del treball en xarxa. Les bones sensacions han estat vivenciades, compartides i manifestades a través dels somriures, dels salts d’alegria i de la respiració profunda i relaxada.

MÉS FOTOS