Estem vivint moments excepcionals que poden posar a prova la nostra gestió de les emocions. En el Bondia  d’ avui, volem proposar-vos el visionat d’un curtmetratge anomenat : Just Breathe. La llengua del curt és l’anglès però està subtitulat en castellà i podem anar-lo llegint als nens i nenes si els cal.  Sabem que pels infants no és fàcil descriure com es senten i com anomenar amb paraules allò que es mou per dins. En el vídeo podrem veure les descripcions de les emocions que en fan els nens mateixos i ens donen una recepta fonamental per relaxar-nos i calmar les emocions: Respirar. Una estratègia fantàstica que grans i petits  podem provar.

D’entre les reflexions que permet el visionat del vídeo, en destaquem, la importància d’estar pendents  de les emocions dels nens pel seu creixement  equilibrat, la importància de trobar un moment per relaxar i calmar la ment i així, sentir-nos millor. Finalment, la necessitat d’entendre els nens i nenes quan  experimenten aquestes situacions.

Us en deixem aquí l’enllaç:

 

També amb aquest títol: Respira, volem parlar-vos d’un llibre infantil creat per l’autora  Inés Castel Branco i editat per Fragmenta Editorial. Es tracta d’un llibre que té com a finalitat ajudar als més petits a prendre consciència de la  respiració mitjançant una recopilació d’exercicis pràctics i il·lustrats. El llibre està dirigit als infants a partir de quatre anys i als pares que vulguin llegir i ensenyar als petits aquests exercicis.  D’entre aquests, en destaquem: l’onada de mar,  inflar globus, olorar les roses, l’arbre que creix, el mussol, el gat o respirar amb les muntanyes, etc.

Amb tot, Respira és un llibre infantil molt útil i pràctic i que permet realitzar en família tots els exercicis. Us en facilitem un enllaç on podeu trobar un  fragment del llibre infantil RESPIRA en format PDF.

Respirem!