Aquest passat dilluns, les nenes i els nens d’I4, I5 i 1r van poder gaudir per última vegada d’un espectacle escolar de “L’Estaquirot”.  La companyia, que neix als anys 70, es constitueix com a Teatre Ambulant de Titelles a partir del 1981. S’especialitzen en el treball amb titelles, teatre d’objectes i teatre visual. Enguany, però, tanquen les portes a tanta qualitat aportada al món escènic, perquè arriba la jubilació.

Així, el matí va ser espectacular, ja que els tres cursos van poder assistir a la representació d’un clàssic, “La rateta”, i ho van fer al local propi del grup de titellaires. L’arribada ja va esdevenir una sorpresa: per accedir-hi, calia passar a través del taller on es creen i guarden titelles de tots els temps i de tota mida. La història, tot i ser clàssica, afegeix connotacions de la vida propera als infants: personatges que ens recorden a algú, vivències que hem experimentat alguna vegada i una protagonista que, malgrat ser presumida, no es presenta gens poruga.

L’esdeveniment ha resultat motivador dins del treball d’expressió artística. Així, a la classe, I4 i I5 s’inicen al joc creatiu i expressiu amb titelles de guant i joc d’ombres. Tanmateix, els nens i nenes de 1r han fet una petita recerca amb tauletes per conèixer l’obra i la companyia.

La globalitat del projecte amb titelles aporta a l’aprenentatge situacions d’ús i construcció d’estructures lingüístiques necessàries per a la comunicació, alhora que potencia el desenvolupament de nocions culturals i la vivència i el gaudi per l’emoció del món que ens envolta.

MÉS FOTOS