Dilluns passat 8 de març es va celebrar, arreu del món, el Dia Internacional de la Dona. Aquesta diada no podia passar desapercebuda al nostre centre, atès que pensem que representa i fomenta uns valors bàsics per la formació de les generacions futures. Així doncs, des de l’escola vàrem donar ressò a tot el que aquest esdeveniment mundial representa.

El pilar fonamental que va dirigir la veu, la sensibilització, la visibilitat, la reflexió i d’altres activitats rellevants va ser el feminisme: un moviment que neix per aportar igualtat entre sexes. D’aquesta manera, durant tota la setmana es van dur a terme debats, col·loquis, activitats reflexives i dinàmiques perquè el nostre alumnat comprengués i tingués eines per actuar en conseqüència envers una societat desigual, però que cada cop es mostra més conscienciada.

La dualitat entre igualtat i diferència és present en quasi tots els àmbits de la vida d’un ésser humà. Nosaltres, com a entitat educativa, vetllem perquè aquesta dualitat coexisteixi i convisqui en qualsevol context de la vida d’un infant.

Els infants del col·legi van parlar sobre aquesta diada fent una mirada i lectura històrica per comprendre els canvis realitzats i els que esdevindran en un futur. Pensem que la millor manera de connectar aquestes idees i realitats és parlant sobre el seu dia a dia i expressant com ho veuen. Les conclusions que varen sortir, independentment de l’edat, van ser molt significatives, il·lusionadores i emotives.

Malgrat que aquest dia només sembli que té ressò un cop l’any, a l’escola ens impliquem per treballar envers la coeducació dia rere dia, buscant una igualtat que esperem que arribi ben aviat.