Divendres passat, l’alumnat de 2nESO va començar el primer Itinerari d’Aprenentatge d’aquest curs: Amb la vida a les butxaques. Ho vam fer a partir d’unes visualitzacions i il·lustracions que representaven les emocions i/o sensacions transmeses per diferents sons que ens va servir per relacionar amb la temàtica d’aquesta IA; les migracions.

La segona sessió l’hem destinada a aprofundir una mica més en aquest tema i hem conegut a diversos nois i noies migrades que ens han parlat de la seva experiència personal. Volem agrair la col·laboració de la Fundació Educació Solidaria i els alumnes de l’Escola Pia Calassanci que han volgut compartir la seva història amb nosaltres, com també a la Fundació Servei Solidari per explicar-nos la seva tasca.

En aquest itinerari, respondrem a les preguntes de com i per què migren les persones. Ho farem a partir de casos i experiències reals i, finalment, produirem materials i accions de divulgació, presa de consciència i sensibilització sobre aquesta temàtica.