Sense contaminació de l’aire

/, Relació Entorn/Sense contaminació de l’aire

Avui 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb l’objectiu d’avançar cap a un futur sostenible per a totes les nacions, promovent la cooperació mitjançant l’acció individual i col·lectiva.

Aquest dia és instituït per l’Organització de les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el nostre medi. Es celebra des de 1974 el 5 de juny de cada any, per commemorar la data d’inici de la Conferència d’Estocolm del 1972, el tema central de la qual va ser l’Ambient.

Enguany, el lema escollit és “Sense contaminació de l’aire”: els aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa habitable el nostre planeta provenen de la natura. Tot i això, són moments excepcionals en què la natura ens envia un missatge. Ens demostra que estem a l’abast d’un problema  i és el moment de despertar-nos, prendre nota i reimaginar la nostra relació amb ella.

És per això que aquesta setmana, i aprofitant els canvis en l’aire documentats durant el confinament, ens emplacem a informar-nos i reflexionar sobre com podem abordar de nou les nostres vides sense tornar a la petjada atmosfèrica anterior. Us proposem veure aquests vídeos que us enllacem:

· Perquè és tan important la qualitat de l’aire?: vídeo d’un minut i mig que ens explica què és la contaminació de l’aire i com ens afecta.

· Vídeo Infok: quanta contaminació! La situació de la contaminació atmosfèrica explicada als més petits.

· Vídeo EcoTips pel medi ambient: presentació visual amb idees i consells per preservar la qualitat de vida al planeta.

Siguem el canvi que volem veure al món! 

2020-06-05T07:35:54+00:00 00 General Escola, Relació Entorn|