Menjador

Menjador 2018-10-01T20:47:52+00:00

MENJADOR

El Servei de Menjador està emmarcat dins el projecte educatiu de l’escola, des d’on es fomenta una alimentació sana i equilibrada. És una activitat educativa que l’escola ofereix a totes les famílies que necessiten, per diferents motius, que els seus fills/es estiguin atesos durant el temps de migdia.

Es pretén atendre l’aspecte nutritiu dels alumnes i l’adquisició de bons hàbits alimentaris, d’higiene i de salut.

L’escola compta amb cuina pròpia on s’elabora, cada dia, el menjar per més de 300 alumnes.

Atenem les intoleràncies i al·lèrgies alimentàries amb dietes especials i compta amb la vigilància i aval de l’equip de qualitat dietètica i salut de SERUNION.

COMISSIÓ DE MENJADOR

La Comissió de Menjador de l’escola supervisa el servei i els menús, avalua els resultats de satisfacció, rep i fa propostes de millora i garanteix la qualitat i la transparència del servei. La formen els responsables del servei de l’escola, el cuiner i el supervisor de SERUNION, dos representants de l’alumnat, una representant de la junta de l’AMPA i es presidida pel director.

Cada Etapa té uns objectius marcats i adequats al seu grau de aprenentatge. Aquests seran a nivell de hàbits alimentaris/ d’ autonomia personal/ comportament/ normes.

NORMATIVA

Per assolir els hàbits que permeten potenciar l’autonomia personal de l’alumnat i mantenir un clima de respecte i convivència, cal seguir les següents normes de conducta:

  • L’entrada al menjador cal fer-la sense cridar, en ordre i no córrer per les escales ni passadissos. S’han de rentar les mans abans de dinar, asseure´s correctament i utilitzar els coberts adequadament.
  • Cal utilitzar un to de veu baix, creant un clima relaxat, sense crits ni parlar amb els companys/es d’altres taules i tenir un tracte respectuós amb aquests/es.
  • Cal menjar equilibrat: de tot i en l’ordre adequat:1r plat, 2n plat i postres; mantenint la zona  neta sense llençar menjar al terra ni donar-lo als companys/es
  • En acabar l’àpat cal recollir la taula, ensenyar la safata al monitor/a i col·locar- la al lloc indicat (no es pot treure qualsevol tipus de menjar fora del menjador).
  • Després de dinar, s’ha d’anar al pati i,  en els dies de pluja, a l’aula de cinema (o gimnàs o porxos), segons indiquin els monitors (no es pot estar a les escales ni als passadissos).
  • L’alumnat que es queda a dinar, romandrà a l’escola. Per sortir del centre, haurà de dur una autorització dels pares/mares o tutors. Cal lliurar aquesta nota a la recepció de l’escola o al coordinador/a de menjador directament.
  • La falta de respecte al personal de cuina i de monitoratge pot ser motiu de sanció/expulsió. S’informarà al tutor/a i a la família.
  • Recordar que, en el pati:
    • La utilització de material que els responsables considerin perillós serà denegada.
    • La utilització del mòbil i ordinadors no està permesa, en cas contrari serà requisat.
  • L’alumnat de la ESO que, enlloc d’estar al pati abans d’anar a dinar, opta per anar a l’aula d’estudi amb la vigilància d’un monitor:
    • Es pot parlar amb els companys/es sense molestar als que volen treballar.
    • S’ha de fer cas de les indicacions del responsable.

L’ESCOLA I TÚ

Agenda

desembre 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31