En marxa la campanya Recicla Cultura 2019

/, Cooperem, Entorn/En marxa la campanya Recicla Cultura 2019

Fa 8 anys, un grup de professionals de la Fundació Servei Solidari van tenir una idea. “El Carles Gil era el gerent, la Maria Jose, la Mariona i jo, vam crear un projecte al voltant de Sant Jordi, del llibre i de l’ensenyament de la llengua. El llibre solidari no era una idea nova però nosaltres afegíem un valor important: vinculàvem la recollida i la donació econòmica per un llibre amb un projecte amb sentit” explica l’Albert Francolí, avui responsable de Recicla Cultura. La campanya vincula l’acció solidària de l’intercanvi de llibres ja utilitzats amb un projecte d’aprenentatge de la llengua, el de Formació Bàsica de la Fundació Servei Solidari, i amb un dia com és el de Sant Jordi. El llibre garanteix l’accés a la cultura i societat d’acollida, com a icona de l’aprenentatge de la llengua. Podem dir que Recicla Cultura no és una campanya de recollida de llibres: la recollida és l’inici perquè cada llibre pugui ser part d’una història, com la del Júlio, que us deixem en aquest link:

https://www.youtube.com/watch?v=VNoZMPv3VxI

Com es pot col·laborar?

L’Escola Pia de Sitges és un Punt Recicla Cultura i, des del 25 de març fins al 2 d’abril, els nostres alumnes poden portar llibres en bon estat, millor si són novel·les actuals, llibres infantils i juvenils i altres llibres de temàtiques com ara cuina, fotografia o viatges. Aquests llibres seran classificats i venuts durant la diada de Sant Jordi.

Actualment en aquesta campanya participen dinou institucions educatives de l’Escola Pia, deu universitats i vint empreses i administracions públiques.