Bons viatgers i viatgeres

//Bons viatgers i viatgeres

Inici de l’IA de 1r i 2n ESO «Com podem ser uns bons viatgers i viatgeres» ben acompanyats

Ahir al matí els alumnes de 1r i 2n d’ESO van iniciar l’itinerari d’aprenentatge «Com podem ser uns bons viatgers i viatgeres» i ho van fer d’una manera ben especial malgrat les condicions que ens trobem: vem tenir la sort de poder fer diverses xerrades a través del meet amb quatre expertes en el món dels viatges que ens van parlar de temes diferents i variats per a la sostenibilitat dels viatges.

En primer lloc ens va visitar virtualment Carla Llamas, una periodista apassionada de viatjar. Ha estat a molts llocs del món i també n’ha publicat un llibre, però té un principi molt clar: fer-ho de forma responsable i sense plàstics. És possible? Quina ha estat la seva experiència? Què vol dir viatjar de forma sostenible amb el planeta? És important reduir els residus quan viatgem.

També ho va fer Andrea Torres, biòloga i tècnica del Departament d’Animals Salvatges de FAADA (Fundació per l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals). La seva feina consisteix en denunciar la compra-venda i la utilització d’animals salvatges per a l’oci i entreteniment i elaborar campanyes de turisme responsable amb els animals. Fora de l’àmbit laboral, juntament amb amb el seu company, van crear la web “TRAVELLEATING” on comparteixen la seva passió per viatjar i la gastronomia típica de cada lloc que visiten. Un dels principals objectius de l’Andrea quan viatja, a part de conèixer noves cultures a partir de la seva cuina, és el respecte als animals.

A continuació vem tenir la sort de comptar amb Berta Jiménez, antropòloga i redactora de la revista de viatges ALTAÏR. Un dels principals temes que treballa aquesta revista és viatjar respectant la diversitat cultural i les persones locals del lloc de visita. Com? Com ens relacionem amb les persones del lloc que estem visitant? Ens apropem respectuosament a la nova realitat que estem descobrint o pensem que un nou destí és com un parc d’atraccions?

Finalment, vem connectar amb Sara Vinyals, professora de comunicació a la universitat Pompeu Fabra i investigadora de la universitat de Mainz (Alemanya). Un dels principals temes que investiga és la comunicació i el turisme i com afecten les xarxes socials a aquests temes. Són reals els posts perfectes que pengem a Instagram quan estem de viatge? Com ens influeixen les xarxes socials i les opinions dels amics i familiars en la preparació d’un viatge? Quin impacte té per al país/ciutat de destí que milers de turistes vulguin fer-se una foto al mateix lloc cada dia? També ens va fer reflexionar en com ha de ser el turista que es torna comunicador al tornar d’un viatge.

Perfils especialistes que toquen àmbits diferents i que ens han aportat molta riquesa en aquest inici d’itinerari!

Moltes gràcies!

2020-06-02T12:57:27+00:00 30 ESO|