Bon dia faules.

En l’activitat de Bon dia d’avui, us proposem un visionat de Les faules d’Isop.  Aquestes són un conjunt de faules en prosa atribuïdes a Isop, l’escriptor grec.  Es tracta d’un recull que agrada molt als nens i també als grans, molt útil per a explicar  històries de sempre que tenen encara molta vigència en l’actualitat. Les moralines finals  ajudaran a parlar amb els vostres fills i filles de temàtiques ben variades.

El primer recull de faules de Ésope data del segle IV aC., més de dos-cents anys després de la mort d’Isop. Aquest recull es va perdre, però ha donat naixement a innumerables versions. Algunes exemples en són : la cigala i la formiga, el pastor mentider,  el llop i el xai, la tortuga i la llebre, el llop i el gos, el llop i la garsa, la rata dels camps i la rata de ciutat, el corb i la guineu, etc.

També són molt conegudes les Faules de La Fontaine, és una obra de l’escriptor i poeta francès Jean de La Fontaine.  És un recull de 243 faules, escrit en forma de poema, on animals amb característiques humanes tenen un paper central i on es conta una moralitat.

Us en deixem dos enllaços, un en català i un altre en anglès per poder-les gaudir amb els vostres fills.

 

 

2020-04-14T07:30:49+00:00 00 General Escola, DIES, Tutoria|