Bon dia, avui mandales.

/, DIES/Bon dia, avui mandales.

Els mandales són diagrames o representacions esquemàtiques i simbòliques del macrocosmos i del microcosmos utilitzades al budisme i a l’ hinduisme com a tècnica de relaxació. Mandala significa cercle o centre, i al voltant d’aquest punt central se succeeixen formes variades.

Són coneguts i molt positius  els beneficis de dibuixar o pintar mandales, d’entre els quals destaquem que relaxen, estimulen la creativitat, augmenten la concentració i la memòria, fomenten la confiança i la serenitat. També fomenten el positivisme, desperten els sentits i estimulen l’afectivitat. Podem dir doncs, que els mandales actuen equilibrant-nos per mitjà dels colors i fent meditar el costat lògic del nostre cervell. 

Com es pinta un mandala ?

Tradicionalment, hi ha dues tècniques per pintar-los:

Pintar el mandala des de fora cap a dins: és una forma d’ expressar que volem centrar-nos i buscar el nostre centre.

Pintar el mandala des de dins cap a fora: aquí el que es busca és exterioritzar les emocions, mostrar com ens  sentim en aquest moment.

De totes formes, independentment de la tècnica que s’utilitzi, és necessari que la ment estigui concentrada en el dibuix per poder-nos  centrar  i oblidar tot el que tenim al voltant. Cal, doncs,  escollir un lloc tranquil per seure a pintar.

També és important tenir plena sensació de llibertat a l’ hora de pintar un mandala, podem dir que cada mandala transmet sensacions diferents, tant per les seves formes com pels colors escollits. En definitiva, el vostre estat d’ ànim serà el que us indiqui els colors que heu d’utilitzar. Aquests tenen significats especials que us ajudaran a aconseguir la calma, relaxació i la meditació necessària. 

Una vegada hagueu acabat de pintar el mandala, podeu parar i contemplar-lo, fixar-vos en els colors, les formes, etc.

Si disposeu de mandales per pintar, feu la prova i submergiu-vos en la màgia dels colors, si no en disposeu, us deixem un recull de llocs web on podreu pintar mandales també online:

https://mandales.dibuixos.cat

https://www.cokitos.com/pintar-mandala-online/play/

http://www.morningkids.net/colorear-online-638-es-mandalas.html

2020-04-16T07:46:23+00:00 00 General Escola, DIES|